ماهواره های starlink و اینترنت از فضا

اینترنت پدیده ای هست که همه ما این روزها به اون وابسته هستیم اما بخش بزرگی از دنیا هنوز به اینترنت وصل نشده اند یا دسترسی مناسبی به اینترنت ندارند. این مساله پتانسیل بالایی برای فعالیت در این زمینه ایجاد کرده و شرکت هایی مثل SpaceX سعی دارند از این فرصت برای ایجاد درآمد استفاده کنند. این شرکت مجوز ارسال ۳۰ هزار ماهواره را دریافت کرده و قصد دارد تا ۴۲ هزار ماهواره به مدار پایین ۳۰۵ تا ۵۰۰ کیلومتری زمین ارسال کند. این ماهواره ها حدود ۲۵۰ کیلوگرم وزن دارند و از ۴ آنتن آرایه فازی برای ارسال امواج به سطح زمین استفاده می کنند. این آنتن ها نیاز به حرکت نداشته و این مساله پیچیدگی آنها را کمتر می کند. شرکت SpaceX پیش بینی کرده که درآمد ۳۰ میلیارد دلاری از راه اندازی سرویس اینترنت ماهواره ای به دست بیاورد. این درآمد به پیش برد هدف اصلی این شرکت یعنی فرستادن انسان به کرات دیگر منظومه شمسی خصوصا مریخ کمک شایانی خواهد کرد.

نکته جالب دیگر استفاده از موتورهای کریپتون در این ماهواره است که امکان تغییر مدار به آنها را می دهد. SpaceX از کریپتون به جای زنون استفاده کرده چون قیمت این ماده پایین تر بوده و بیشتر در دسترس هست. این شرکت در هر پرتاب موشک فالکون ۹ شصت ماهواره به هم وصل شده را در مدار اولیه قرار می دهد. سپس ماهواره با موتورهای ذکر شده در مدار تعیین شده قرار خواهند گرفت. این روش امکان می دهد تا در صورت مشکل داشتن ماهواره بتوان آنها را به سمت زمین ارسال کرده و از بین برد. وجود یک ماهواره مشکل دار در مدار بسیار دردسرساز خواهد بود چون ممکن است کنترل آن از دست هدایت کننده خارج شده و با یک شی در حال حرکت با سرعت حدودی ۳۰ هزار کیلیومتر در ساعت روبرو باشیم که هر لحظه ممکن است با یک ماهواره دیگر برخورد کند.

ویژگی متمایز شرکت SpaceX در بازیابی بخش اعظم موشک فالکون ۹ هست. بخش اول موشک روی یک کشتی روباتیک در اقیانوس اطلس فرود می آید. دو تکه ی محافظ ماهواره ها که جمعا ۶ میلیون دلار قیمت دارند نیز توسط دو کشتی مخصوص بازیابی می شوند. این کار هزینه ارسال محموله ها به فضا را به شدت کاهش می دهد. کاری که تقریبا هیچ شرکت یا سازمان دولتی دیگر در حال حاضر انجام نمی دهد.

نکته دیگر این شرکت باز بودن و انتشار اطلاعات مربوط به هر پرتاب موشک، توسعه موشک ها و سفینه های جدید توسط آن می باشد. تقریبا اکثر اطلاعات عمومی در اختیار کاربران در سرتاسر دنیا قرار می گیرد و افرادی زیادی با اشتیاق و هیجان بالا، اخبار این شرکت را دنبال می کنند. خوب بود که سازمان فضایی ایران هم حداقل تا حدی این رویه را دنبال می کرد تا اشتیاق و علاقه مندی کاربران و شرکت ها به سمت اکتشاف فضا در کشور ایران هم بیشتر شود. اما متاسفانه ما باید اخبار و اطلاعات مربوط به برنامه فضایی کشور را باید از سایت های خارجی دنبال کنیم. از نمونه آن می توان به وقوع انفجار در سکوی پرتاب ماهواره بر سیمرغ اشاره کرد که خبر آن توسط ترامپ با یک عکس محرمانه از ماهواره های جاسوسی آمریکا اعلام گردید ولی هیچ از مسئولین اشاره ای به آن نکردند.

در لینک پایین می توانید چهارمین ارسال موشک فالکون ۹ برای پروژه استارلینک را مشاهده کنید که تعداد ماهواره های این مجموعه را به ۲۴۰ عدد رساند. امیدوارم روزی این اتفاق در کشور ما بیفتد و ما هم نقشی در ماجراجویی های فضایی داشته باشیم:

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.